Tuesday, July 24, 2007

Hjälp mig, någon :)?


Ongelma 1:

Luoja sentään, miten sitä on typerä. Että aloittaa oikeasti kaiken sen tuskallisen lopettamisenkin jälkeen uudelleen tuon typeristä typerimmän tavan, eikä ainakaan nyt edes jaksa miettiä lopettamista. Vähempään täytyy kuitenkin pyrkiä. I'm out of control.
Pesin parvekkeen perinpohjin, ja tulosta syntyi. Myönneetäköön - parvekkella tupakointi näkyy ikkunoista aina kattoon ja lattiaan saakka. Onneksi uudessa kodissa ei ole parveketta, tupsulla käynninkin luulisi vähentyvän huomattavasti.

Ongelma 2:
En jaksa pakata enempää. Enkä osaa edes. Kiire tulee, kun vapaapäivää en käytä niinkuin pitäisi. Sitte itken, kun pitää olla töissä ja aika loppuu ja blaablaa. Huolettaa kyllä jo nyt tuo laatikoiden määrä. Uudessa kodissa kaappitilaa on aika minimaalisesti. Täytyy heti ensi tilassa suunnata Ikeaan, ja hakea jotain sisustuslaatikkoa, jonne saa sulloa kaikki rakkaat tavarat, joista ei taas yhdestäkään osaa luopua. Sen verran sain tehtyä, että heitin osan kaseteistani roskiin. En ole niistä ainoatakaan kuunnellut vuosiin, mutta kun niissä on niin kovin paljon muistoja. Ihania biisejä. Jotka voisin kyllä fiksuna tyttönä hakea koneelleni, ja sieltä sitten tarpeen tullen muisteloida. I'm only happy when it rains, I'm only happy when it's complicated. Oi niitä aikoja :)

Ongelma 3:
Miten käy kaikkien rakkaiden valokuvieni, jos kone jossain vaiheessa sanoo sopimuksen irti? Merkit ovat nimittäin ilmassa, ei jaksa kaveri enää palvella niin luotettavasti, kuin pitäisi. Olen ne kaikkein kivoimmat kyllä teettänyt, mutta entä muut? Täytyisikö niistä ottaa jotain varmuuskopioita? Joku ihana voisi opastaa, jookos? Miten tällaiset asiat yleensä hoidetaan? Noita rakkaita kun ei tahdo menettää.

Ongelma 4:
Edessä on valokuvien uudelleenjärjestely. Here me out, even though you might think I'm the most stupid girl in the whole wide world. Kun on kuvat minun ja K:n ajoilta. Jotka jaettiin silloin K:n kanssa, eivätkö siis ole enää albumissaan missään järkeenkäyvässä järjestyksessä. Odottavat kasassa, että niille jotain tehtäisiin. Ei ole tarkoituksena, että niitä minnekään hävittäisin. Mutta ei myöskään, että tekisin niistä oman kansion, jonka sitten laittaisin hyllyyn muiden viereen. Jos S tekisi niin omille kuvilleen (Hypoteettisesti ajatellen, niitä kuvia kun ei ole olemassakaan, kun niitä ei koskaan ole otettu taikka laitettu talteen.), en pitäisi siitä ollenkaan. Enkä missään tapauksessa kuitenkaan toivoisi, että S omat kuvansa tuhoaisi. What would be the point in that? Pusuhali-kuvat saavat mennä mustaan laatikkoon, no problem there. Mutta entä ne kaikki muut? Kreikan kuvat, kaikki yhteiset reissut? What am I to do with them? En ole ennen ollut tällaisessa tilanteessa, enkä oikeasti osaa hoitaa tätä oikealla tavalla. Liekö pieni asia täällä suuressa maailmassa, mutta kaipaisin todella vinkkejä, neuvoja, ohjeistusta. Sitten voisin oman päätökseni tehdä teidän fiksujen ajatuksten pohjalta :)

Ongelmat eivät ole suuria. Ja hyvä niin. Kaikki on oikeastaan hyvin. Sitäpaitsi, mulla on soitin täynnä superkivaa musaa, joiden kanssa on kiva pian aloittaa se lenkkeily.. Aloitettava! Harmi kun uutta lelua ei saa viedä uimahalliin :)

8 comments:

Anonymous said...

DVD:lle mahtuu aika läjä digikuvia - joskin pitää muistaa, ettei levyt säily ikuisesti vaan niistä kannattaa tietyin väliajoin polttaa kopiot.

...mä olen paraskin puhuja, kun on kone täynnä digikuvia vuodesta 2003 saakka ja vain murto-osa poltettu levyille. :P

Anonymous said...

En mäkään mitään "oikeaa" ratkaisua näille ongelmille tiedä, mutta yhdet ehdotukset mulla on.

Kuvat koneelta voi siirtää vaikka muistitikulle, jossa ne on vähän kuin varmuuskopioina. Jos vaikka ne teetetyt kuvat tuhoutuu tai jotain, niin sieltä ne voi kaivaa ja teettää uudet.

Ja ne muistot eksästäs. Mites sellanen niinkuin kaikissa elokuvissa, laitat ne johonkin kenkälaatikkoon tai pahvilaatikkoon ja sängyn alle tai ullakolle, josta voit kaivaa ne joskus esille ja muistella...

Anonymous said...

Kyllä tosiaan kannattaisi varmuuskopioida kuviaan, dvd:lle tai cd:lle, jollei ole polttavaa dvd:tä. Ja sama urakka mullakin olis edessä, kun vaan jaksaisi. Lomatkin on kohta lusittu eli taitaa mennä taas seuraavaan lomaan, kuten aina ennenkin...

Annette Sinclair said...

Ja kuviahan voi hädän tullen myös lähettää itsellensä sähköpostiin. Siellä ne bittiavaruudessa ainakin säilyy, ja voi siirtää koneelle kuin koneelle netin kautta.

Niiiih, lähdetkö sitten setvittämään kaikki kuvat eksien kanssa tehdyistä lomamatkoista... "tuossa näkyy sen naama, laita tuohon pinoon, tuossa ei näy...". Vaikea sanoa. Eihän niitä tarvitse tuhota, laittaa ne vaan omaan "Nuoruuteni" -kansioon, ja vie jonnekin omaan soppeensa jossa säilytät muitakin teini-iän memorabiliaa tai jotain :)

Anonymous said...

Järkevin keino on kyllä siirtää kuvat dvd:lle. se on ihan helppoa, eivätkä levyt maksa edes montaa euroa. Kysy neuvoa kaupasta, on olemassa nimittäin ihan valokuville tarkoitettuja dvd:itä. Yhteen levyyn mahtuu paljon kuvia!

Kody said...

Johanna.
Mulla ei polttavaa asemaa tästä koneelta löydy, eli pois se vaihtoehto. Thanks anyways :)

Hymy.
Muistitikku voisi olla aika fiksu valinta. Must go buy one. Paljonkohan sellaisessa pitäisi olla muistia, jotta mahtuvat? Shoppailua kuitenkin tiedossa :)

Mulla on K-muisto-boksi olemassa, juuri se musta laatikko, jonne aion kaikki nuo pusukuvat ym säilöä. Sitten vanhana saan niitä katsella, ja muisteloida. Mutta ne loput kuvat, what about them?

Loviisa.
Mikä siinä on, ettei loman aikana saa oikein mitään tehtyä? Siirtää ja siirtää kaikki asioita, kunnes sitten huomaa, ettei mitään tullutkaan tehtyä..

Keksi.
Jees, hyvä vaihtoehto tuokin :) Gmail kun vetää aikas paljon tavaraa, niin luulisi noiden mahtuvan.

Sepä se kuvaprobleema onkin. Tuntuisi naurettavalta tehdä noin, erotella nyt kuvat toisistaan ihan kokonaan. Ja sitten taas kun on niin paljon ihania reissuja tmv. jotka K:n kanssa on tehty, ihan niiden reissumuistojen vuoksi ne pitäisi saada jonnekin käden ulottuville. Ehkä mie vain teen tästä vaikeaa, mie tunnun tekevän niin aikas monelle asialle..

Anonyymi.
Kiitos vinkistä! Tuo kyllä kuulostaisi kaikkein fiksuimmalta. Nyt puuttuu vain se polttava asema, jolla asian saisi hoitumaan.

Anonymous said...

Minä käyn juurikin samaa tahtojen taistoa noiden eksän valokuvien suhteen. Mullakin kun on kuvia 6 vuoden ajalta, niin eipä niitä voi vain pois heittää. Mutta toista häirittee tieto siitä, että ne pusukuvat ylipäätään ovat olemassa meidän kodissa...

Kody said...

Kirppu.
Eikkö olisikin ihan loistavaa, jos tällaisia tilanteita varten olisi olemassa joku kiva ohjekirjanen? On niin hankalaaaa..