Thursday, June 21, 2007

On tänään onnenpäivä!

Hei, tänään on hyvä päivä :) Tein itsestäni vuokralaisen uuteen asuntoon. Elokuun alusta pääsen asuttamaan huomattavasti halvempaa, ja ihanan näköistä kotia. Haluajia oli monta, ja olin aivan varma, etten sitä saa. Että joku muu kuitenkin pääsee minun näkökulmasta unelma-asuntoon, ja mie joudun jatkamaan etsimistä. Jokin siinä minun paperissa oli osunut kohdalleen, ja nyt mie olen iloinen :) Ei, en saanut parveketta enkä saunaa. En saanut kotia, jonka kylpyhuoneeseen mahtuisi pyykkikone. Sen sijaan sain oikein hyväkuntoisen asunnon, jonka värimaailma sopii mulle kuin nakutettu. Ihanat tummat kaapistot, silmää miellyttävä keittiöratkaisu ja mukava baaritiskintapainen tilanjakaja. Kylpyhuonekin vasta kaakeloitu, mikä onkin mulle ehkä se suurin osa uutta kotia etsiessäni. En osaisi nähdä itseäni asunnossa, jonka kylpyhuone olisi jotain muuta. Niinkuin esimerkiksi edellinen asunto, jossa suihku oli käytännössä vessanpöntön päällä. Pidemmän päälle sellainen haittaisi arkea aika lailla, ellei jo aiemminkin. Muistan, miten Laurelin joskus kysyi (..siinä valokuva-meemissä, joka on EDELLEEN tekemättä. Noloa.), onko keittiö minun kodin sydän. Taitaa olla, että se sydän löytyy mulla kylppäristä. Tai ainakin osa sitä, vaikken kylppärissä kovin suurta osaa päivästäni vietänkään :)

I'm in lööv :) Saa nähdä, miten sitten onnistuu saada kaikki tavarat paikoilleen. Neliöitä kuitenkin on aivan sopivasti, joten luulisin onnistuvan. Ettei minun tarvi tippua pois rakkaudesta heti muuttopäivänä, ja katua ratkaisuani karvaasti. Tuskin sentään.

Yhden myönnytyksen kyllä jouduin tekemään, minkä vuoksi olinkin jo jättää asunnon ottamatta. Nyt kuitenkin olen lupautunut asumaan uudessa kodissani vuoden päivät. Mikäli näin ei käy, jää takuuvuokra saamatta takaisin. Isoimpana miettimisen aiheena oli se, etten nyt pääsekään Turkuun. En ainakaan tältä istumalta. Toisaalta, nyt on hyvää aikaa miettiä, mitä ihan oikeasti haluan. Ja sitten, jos joskus muuttopäätöksen teen, voin olla varma, että se on harkittu tarkasti. Eikä Turku taida kadota minnekään :)

Toisena asiana oli S, ja ajatus siitä, että yhteinen koti voisi hyvinkin tulla jossain vaiheessa harkintaan. Ei, ei vielä piiitkiin aikoihin, ei meillä ole kiirettä minnekään :) Mutta noin niinkuin periaatteessa se olisi voinut hyvinkin tulla ajankohtaiseksi jossain vaiheessa vuoden sisällä. Mutta nyt - meillä on varmasti hyvää aikaa miettiä, mitä ihan oikeasti halutaan. Yhteenmuutto sitten vuoden kuluttua olisikin hyvä ajatus, mikäli vielä silloin yhdessä ollaan. Siinä vaiheessa ainakin molemmat tietää ja tuntee toista huomattavasti enemmän. Ja nähdäänkö suhteella tulevaisuutta.

Sitoumus, joka tuo tullessaan aikaa. Ei anna mahdollisuutta juosta kiireessä kohti mitään ratkaisua.

Kolmen päivän kuluttua minusta tulee vanhempi. Ei ole ikäkriiseilystä tietoakaan, se ehkä tulee sitten viiden vuoden päästä. Ennen syntymäpäivän juhlistamista on vielä edessä juhannus. Joka tänä vuonna tuottaa hieman päänvaivaa. Mie itse olisin ehkä kuitenkin mökkeilyn kannalla. Toisaalta taas en, ja suunnataankin näillä näkymin katseemme huomenna kohti Kalajokea. On kuitenkin kurjaa, ettei se ihan mennytkään niin, kuin oli suunniteltu. Osa porukasta aikoo ostaa liput sinne itse festari-alueelle, mihin taas mulla köyhäilijällä ei juuri nyt olisi varaa. Toisaalta taas ajatus siitä, että me S:n kanssa kaksin oltaisiin festarialueen ulkopuolella muiden siellä hengaillessa - ei sekään oikein houkuta. Kunhan S tulee töistä, miedän pitää puhua, pitkään ja hartaasti :)

Vietin juhannukseni missä tahansa, minun täytyy kuitenkin käydä tänään ostamassa uudet bh:t, jotka menevät tuon ihanan kesätopin kanssa. Ilman sitä en aio lähteä yhtikäs minnekään :)

8 comments:

Anonymous said...

Onnea uuden kodin vuokrasopimukselle, hieno juttu! :) Ja totta turiset, täällä tämä Turku pysyy. :)

Tuo kylppäri-juttu on muuten aika olennainen. Itse tykkään tästä vuokrakodistani hurjasti, pieni keittiöremonttikin oli tehty sopivasti ennen kuin tähän muutin - mutta tuo kylppäri on tommonen vanha kaakeloimaton kurppa. Haaveilen just sellasesta ihanasta uudesta siististä kylpyhuoneesta.. jossa olis istuma-ammeen sijaan ihan oikea suihku! Ooh! :)

Anonymous said...

Onnea uuteen kotiin!

Anonymous said...

Tulin vielä toivottamaan oikein onnellista ja rentouttavaa juhannusta!

Anonymous said...

Hyvää syntymäpäivää muruliini! :D
Ja onnea myös uudesta kodista, kuulostaa hienolta. Ja vuoden päästä sitten mietit uudestaan sitä Turku - ajatusta, jos se vielä silloinkin tuntuu hyvältä idealta niin tiedät mitä tehdä!

Harmi ettei nyt sitten heinäkuussa nähdäkään :( Mutta kyllä me vielä jokin aika sille treffaamiselle löydetään! Täällä minä olen, en häviä mihinkään :)

Minäkin muuten olen sitä mieltä, että kylppäri on oleellinen osa kotia. Meillä tuo nykyinen on ihan ookoo, mutta aiotaan tehdä sinne mahdollisesti vielä kesän aikana remppa. Vielä joskus minä asun sellaisessa kodissa, johon saan poreammeen... Ahh! Mutta vielä tähän kotiin se ei onnistu :)

Anonymous said...

Hejsan! Kiva kun kävit kommentoimassa niin mäkin löysin takaisin tänne kody-linkistä (viestihistoria ei enää muistanut ja poistin blogia putsatessani vanhat linkit)!

Sullehan on ehtinyt tapahtua vaikka mitä! Onnea uuteen kotiin ja kivaa pesänrakennusproggista!

Kaikki mitä sanoit vuoden asumisvaateesta kuulosti _ihan oikeasti_ fiksulta. World is your oyster, there's a myriad of possibilities out there eivätkä ne myöskään mihinkään katoa. Hyvät jutut - tapahtuviksi tarkoitetut jutut - odottavat. :)

And last, but not least, happy (belated) birthday, honey! :)

Kody said...

Duussi.
Nice to see you around :)
Ja thänks, kiva uusi vuokrasopimus odottelee pöydällä - enkä malta iltaisin olla miettimättä, miten uutta kotiani saan sisustaa :D

Kylppäri on tärkeä, ononon! Mutta kaikkeen kyllä tottuu, ei se siitä ole kiinni. Ja kai johtuu paljolti siitäkin, että tässä nykykodissa kylppäri on juuri sellainen, kuin toivoinkin. (Ihanat tummanharmaat lattialaatat on jätettävä taakse..) En sitten osaa taikka halua uuteen kotiini vanhaa kylppäriä.

Mie toivon sulle ihka oikeaa suihkua jo pian :)!

Loviisa.
Kiitos, kiitos :)
Juhannus ei välttämättä ollut rentouttavimmasta päästä, mökkeilyyn kun on tottunut.. Raporttia seuraa :D

Adalmiina.
Hei typykkäiseni :)
Kiitos synttäritoivotuksista! Ja uuden kodin onnesta myös :)

Turku on ja pysyy, se on totta. Ja sie kans, mie aion siitä pitää huolen :D Ellei elokuussa ole töitä, niin silloin nähdään! Mie ilmoittelen, jahka asiat selviää.

Oi, poreamme, mikä ihana lisä se olisikaan. Ja iso askel kohti unelmakotia! :)

LMS.
Hej gumman, kiva kun löysit tänne taas :)

On sattunut ja tapahtunut, paljon ja kaikenlaista. Sitä jo kaipaisikin vakautta olemiseen ja elämiseen. Ei jaksaisi millään tätä ainaista "kaikki on taas eritavalla kuin viime viikolla"-olotilaa. Mutta ehkä se tulee vielä, kunhan jaksan odottaa :)

Eikä totta? Miekin olen kovasti miettinyt tuota vuoden aikaa, kun olen johonkin tuolla tavalla sitoutunut. Ja tullut siihen tulokseen, että se on oikein hyvä juttu. Ei tule mitään hätiköityä tehtyä, vaan saa ihan rauhassa miettiä, mitä elämältään tahtoo. That can't be bad :)

Ja kiitos, 25 vuotta ei onneksi ole vielä ikä eikä mikään :)

Anonymous said...

Onneksi olkoon sekä kodin että lähestyvien synttäreiden johdosta!

Kody said...

Arokettu.
Kiits :)
Synttärit tosin oli ja meni jo, mutta eihän koskaan oo liian myöhäistä :)